oude tent wordt een tas

Ik ben gek op kamperen, als kind gingen wij met de tent op vakantie en ook met mijn eigen gezin gaan we elk jaar kamperen. Tot vorig jaar hadden we een mooie katoenen de Waard tent. Vanwege rugproblemen hebben we afscheid genomen van onze tent en zijn we nu overgestapt op een vouwwagen van Aart Kok.

Zo’n katoenen tent is na heel wat jaren kampeerplezier natuurlijk aan vervanging toe. Jammer om zomaar weg te gooien al die herinneringen en de stof kan gebruikt worden om een tas van te maken!

Ik heb een oproep gedaan op marktplaats of iemand een oude kantoenen tent voor me had en al snel kon ik gratis een tent ophalen in Amersfoort. Ik heb de tent, een oude de Waard – Albatros, in stukken geknipt, alle bruikbare onderdelen schoon gemaakt en gewassen en dan blijft er veel stof over om van alles van te maken.

 

De eerste tas die ik van de tent heb gemaakt heb ik gestuurd aan de vorige eigenaar van de tent! De bodem van de tas is gemaakt van het grijze grondzeil en de verschillende stoffen komen ook terug.

Zelfs de metalen ringen waar de haring doorheen gaat om de tent op te zetten en de stukjes band waarmee gordijnen worden opengezet kon ik gebruiken om een zakje af te sluiten. De voering is gemaakt van de binnengordijnen.

Met de tentstof, het grondzeil, de ritsen en de binnenstof die ik nu nog heb kan ik vast nog veel meer dingen maken. Ik denk bijvoorbeeld aan een toilettas en een strandtas: leuk om toch een beetje bij de vakantiesfeer te blijven.

Heb jij toevallig nog een katoenen tent die niet meer wordt gebruikt maar waarvan je het ook zonde vindt om deze zomaar weg te gooien? Ik wil hem graag gebruiken en in ruil voor je tent maak ik een tas voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *