totebag van recycled spijkerstof

Deze week een tas gemaakt voor mijn schoonzus van twee oude spijkerbroeken en een oud overhemd voor de voering. Ik ben blij met het resultaat… nu hopen dat zij dat ook is!

Ik heb de tas eerst voor mezelf gemaakt met een rood accent, voor mijn schoonzus werd het een paars accent omdat de voering ook gemaakt is van een paars overhemd.

De tassen lijken op elkaar maar doordat gebruik gemaakt is van verschillende jeans is het resultaat toch iedere keer anders en dat maakt de tassen wel uniek. De tas voor mijn schoonzus is gemaakt van haar eigen oude spijkerbroeken, hoe leuk is dat?!

Het maken van de tas begint met een idee en het bij elkaar zoeken van de juiste materialen. Omdat ik naast de twee spijkerbroeken ook een paars overhemd had liggen heb ik paarse rassenband er bij gehaald en paars naaigaren om er een geheel van te maken. Het voorbereiden is het meeste werk, de broeken moeten uit elkaar worden gehaald want de zakken en het boord wil ik juist graag gebruiken. daarna meten en knippen en alles op de juiste maat maken.

De buitentas en de voering worden helemaal los van elkaar gemaakt. De buitenkant verstevig ik met vlieseline en in de binnentas maak ik vakjes die met klittenband zijn af te sluiten. Ik maak de beide rasdelen aan elkaar met de broekband die er aan de bovenkant op wordt gezet. Om de tas bovenaf af te sluiten maak ik er twee drukknopen aan en….. ¬†klaar!

Het eindresultaat: de voorkant (links) en achterkant

Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *